KWALITEITS SCHILDERSDOEKEN

De doeken worden vervaardigd met ongebleekt canvas en linnen.

De weefdichtheid is 335 gr/m2 bij de canvas doeken en voor de linnen doeken is dit 450 gr/m2 doek.

Na weving wordt het doek 3 maal behandeld met gesso. Hierdoor ontstaat een zeer glad oppervlak dat garant staat voor een goede verwerking van zowel olie-als watergedragen verf. De bevestiging van het doek wordt gedaan aan de achterzijde van het spieraam.

 

De brede bevestigingsstrook wordt met twee rijen nieten vast gezet op het 21 mm dikke vuren spieraam. Het vurenhout, afkomstig uit de Pinus familie, is er in vele verschillende kwaliteitsnormeringen. Van palethout tot gitaar en van keihard, langzaam groeiend tot snelgroeiende eucaliptusachtige papiergrondstof. Met onze jarenlange ervaring op dit gebied kiezen we telkens  voor meest geschikte soorten.

De prijs-kwaliteit verhouding binnen deze sorteringen wordt zorgvuldig bewaard. De herplant van bomen en het verantwoord omgaan met de natuurlijke grondstoffen is voor ons ook van groot belang. Veelal worden de noesten en onregelmatigheden weggezaagd en de losse onderdelen via vingerlastechniek aan elkaar gelijmd. Hierdoor ontstaat een sterke lange lat en is er minder afval. Bovendien krijgen we door deze techniek een  hoogstaand eindproduct. 

 

De constructie van de spieramen is afhankleijk van het formaat. Bij de kleinere formaten doeken is dit zonder extra steunlatten. Deze steun- of supportlatten worden wel gebruikt bij de grotere formaten; dwarslatten, kruislatten of zelfs dubbele kruislatten. Deze zorgen voor een stabiele constructie die niet krom trekt.

 

De spieën die meegeleverd worden (waarmee u zelf het doek op spanning kunt brengen en houden)

worden van beukenhout gemaakt. Beukenhout is harder en zal daardoor minder snel splijten.